Картофена яхния в глинен гювеч

Лесна и много вкусна яхния
 



 

Необходими продукти:

Пилешки бутчета-1 или 2 броя

Картофи- 4броя средни

Лук- 1 средна глава

Моркови -1бр

Червена чушка.1бр

Зелена чушка-1бр

Червен пипер-1суп. лъжица

Сол- на вкус

Черен пипер-1каф. лъжица

Чубрица- 1чаена лъжица

Джоджен- 1 чаена лъжица

Копър

Магданоз

Олио



Начин на приготвяне:

Измиваме бутчетата и зеленчуците. Нарязваме зеленчуците.

Запържваме бутчетата. След това запържваме зеленчуците и добавяме черен червен пипер и чубрица,

 Посоляваме, Доливаме 1 кафена чашка вода и като изври част от нея изключваме котлона.

 Взимаме глиненият гювеч поставяме бутчетата в него и изсипваме всички зеленчуци подправки и мазнината и соса от пърженето ,Разбъркваме,

 Включваме фурната на 180 градуса и поставяме гювеча ,Печем поне 1 час или до готовност,

 Когато яденето е готово поръсваме с копър и други подправки по желание. Когато се слага водата може в нея да е размито и малко доматено пюре. 

Сервираме с гювеча на масата и голяма лъжица за сипване. 

 Желаем ви Приятен апетит!



ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ Нашите партньори


Месо с картофи в глинен гювеч

Картофена яхния в глинен гювеч

Пиле с картофи в глинен гювеч



Публикуване на коментар

0 Коментари