Необходими продукти:
Пилешки бутчета-1 или 2 броя
Картофи- 4броя средни
Лук- 1 средна глава
Моркови -1бр
Червена чушка.1бр
Зелена чушка-1бр
Червен пипер-1суп. лъжица
Сол- на вкус
Черен пипер-1каф. лъжица
Чубрица- 1чаена лъжица
Джоджен- 1 чаена лъжица
Копър
Магданоз
Олио
Начин на приготвяне:
Измиваме бутчетата и зеленчуците. Нарязваме зеленчуците.
Запържваме бутчетата. След това запържваме зеленчуците и добавяме черен червен пипер и чубрица,
Посоляваме, Доливаме 1 кафена чашка вода и като изври част от нея изключваме котлона.
Взимаме глиненият гювеч поставяме бутчетата в него и изсипваме всички зеленчуци подправки и мазнината и соса от пърженето ,Разбъркваме,
Включваме фурната на 180 градуса и поставяме гювеча ,Печем поне 1 час или до готовност,
Когато яденето е готово поръсваме с копър и други подправки по желание. Когато се слага водата може в нея да е размито и малко доматено пюре.
Сервираме с гювеча на масата и голяма лъжица за сипване.
Желаем ви Приятен апетит!
ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ Нашите партньори
Картофена яхния в глинен гювеч
0 Коментари