Пиле Терияки

                                                                 Рецепта за Пиле Терияки











Необходими продукти:


 450 гр. пилешко филе, нарязано на 2 см-ви кубчета

1 скилидка чесън

 1 ч.л. пресен настърган джинджифил

 80 мл светъл соев сос

 1 с.л. саке

 60 мл мирин сос

 400  макарони (спагети)

 2 с.л. фъстъчено олио

 1 с.л. сусамово олио

 1 голям лук, нарязан на ивици

 1 ч.л. захар

 6 стръка пресен лук, нарязан под наклон на кръгчета

 3 с.л. сусам, леко запечен.












Начин на приготвяне:


 Чесъна, джинджифила, соевия сос, сакето и мирина се смесват в купа,

 прибавя се пилешкото месо, разбърква се, покрива се с фолио и се оставя в хладилника за 30 минути. Спагетите се сваряват и се отцеждат. В тиган уок се смесват сусамовото и фъстъченото олио, загряват се силно и месото на 3 порции се пържи за по около 2-3 минути, като се бърка непрекъснато. Изважда се и се поставя в чиния. Слага се 1 с.л. олио в тигана, загрява се и се пържи лука за 3-4 минути при непрекъснато бъркане. Прибавя се отново месото, зеления лук, спагетите и разтворената в 4 с.л. вода, захар, разбърква се и се готви около 2 минути докато всички съставки се сгорещят. Разпределя се на четири порции и се поръсва със сусам. Сервира се веднага.

Booking.com

Публикуване на коментар

0 Коментари