Рецепта за пилешки дробчета по японски
Необходими продукти:
2 супени лъжици светъл соев сос
2 супени лъжици бяло вино смесено с 1/2 ч.л захар
450 г пилешки дробчета изчистени и нарязани на половинки
2 с.л. олио
1 зелена пиперка нарязана на кубчета
4 стръка зелен лук, нарязан на ивички
1 голяма скилидка чесън нарязана на ситно
2,5 см корен джинджифил (или 3 с.л. на прах)
1/4 ч.л. лют червен пипер
2 с.л. захар
3 с.л. тъмен соев сос.
Начин на приготвяне:
В не много дълбок съд се смесва светлия соев сос, виното и пилешките дробчета. Мариноват се за около 20-30 мин, като от време на време се разбъркват.
Дробчетата се изцеждат се от марината и леко се подсушават.
Пържат се в силно загрято олио около 3-4 мин.
Добавя се пипера, зеления лук, чесъна, джинджифила и се пържи още 2-3 минути.
Накрая се добавя червения пипер, захарта и тъмния соев сос и всичко се разбърква добре и веднага се сервира.
Приятен Апетит!
0 Коментари