Пълнена пуйка с кестени и гъби
Необходими продукти:
1 пуйка /около 3 кг./ изкормена и почистена
100 г телешко
100 г свинско
100 г сланина
дроба на пуйката
3/4 кг. кестени
Начин на приготвяне:
Телешкото ,свинското, сланината и дроба на пуйката се смилат.
Кестените се измиват, разцепват се с нож и се сваряват в леко подсолена вода, след което се обелват и пасират.
Към кестеновото пюре се прибавя смляното месо, 3-4 скълцани скилидки чесън, 200 г ситно нарязани гъби, сол и черен пипер на вкус.
Сместа се разбърква добре и пуйката се напълва.
Отвора се зашива.
Пуйката се намазва с мазнина и се пече във фурна, като от време на време се залива със соса. Ориентировъчно време около 2 часа на 180гр или докато хване хрупкава коричка.
Сервира се със соса който е пуснала при печенето.
Приятен Апетит!
ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ Нашите партньори
0 Коментари