Свинско с чушки на тиган
Необходими продукти:
•свинско месо - 500 г
•чушки - 6 бр. червени
•лук - 1 глава
•чесън - 2 скилидки
•доматено пюре - 1/2 ч.ч.
•зехтин - 3 с.л.
•черен пипер - 1/2 ч.л.
•сол - на вкус
•яйца - 3 бр.
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чесъна в ги запържваме в тиган със зехтин. Нарязваме месото на дребни парчета и го пържим под капак на умерена температура. След като добре се запържи месото, прибавяме доматеното пюре и нарязаните на дребно чушки. По желание може да прибавим и една люта чушка. След като поизври доматеното пюре и омекнат чушките, прибавяме черен пипер и сол на вкус. Накрая слагаме и яйцата, като непрекъснато бъркаме миш маша и запържваме до готовност. Пърженото свинско с чушки се сервира топла, като може да я поръсите с нарязан на дребно магданоз.
Желаем Ви Приятен Апетит!
0 Коментари