Рецепта за Печено месо от Глиган и Сос по Ловджийски и Гарнитура

                                              Рецепта за Печено месо от Глиган
















Продукти за 8 порции:


Около 2кг бут от Глиганче или Прасенце

30гр Краве масло

черен пипер

сол

  За Марината:

0.750л Червено вино

6 супени лъжици Оцет

6 супени лъжици Олио

2 Моркова на кръгчета

2 глави Лук на кръгчета

Чесън

Корени за супа

5 зърна Черен пипер



За Соса по Ловджийски:

100гр Свинска мас

60гр Брашно

2 чаши Марината

0,750л Вода

50гр Сметана

1 чаена лъжичка Горчица

Черен пипер

Сол


   За Гарнитурата:

1кг готово пюре от кестени

30гр Масло

70гр Сметана












  Начин на приготвяне:


Най напред се приготвя Марината от посочените продукти в която се поставя бутчето да се маринова. Оставя се на студено като от време на време се обръща.

В тенджера на слаб огън се разтопява маста. Месото се изважда от маринатата  а подправките се отцеждат и се запържват в маста.

Поръсват се с брашно ,разбъркват се и се прибавят 2 чаши марината и 0.750л вода, сол, сметана и черен пипер.

Щом заври се оставя на слаб огън без капак. През това време бута се изсушава , овалва се в масло ,слага му се сол и черен пипер .

Поставя се в тавичка и се пече около 50 минути.

Пюрето от кестени се затопля на водна баня. Прибавят му се сол, черен пипер масло и сметана.

Изпеченото Бутче се премества в друг съд и се държи на топло във фурната ,а към сока , останал в съда от печенето , се прибавя 1 чаша от неварената марината и сосът по ловджийски и се оставя да заври.

Прибавя се сметаната и се разбърква, след което се снема от огъня и се прибавя горчицата.

Месото се сервира върху канапе от пюре от кестени а сосът се сервира в отделен съд. 

Приятен Апетит!  

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ Нашите партньори


Рецепта за печен глиган




Печено Глиганско месо










Печено дивечово месо

Рецепта за бут от глиган

Рецепта за Сос по ловджийски

Рецепта за Глиган




Публикуване на коментар

0 Коментари